Köpguide gräsklippare

Hur stor är din gräsmatta?

Vilken storlek din gräsmatta har är det som styr vilken gräsklippare som passar dig bäst. Ju större gräsmatta du har och ju mer sällan du klipper gräset, desto större och kraftigare gräsklippare behöver du.

Vilken typ av gräsklippare ska jag välja?

Det finn tre olika typer av gräsklippare: gågräsklippare, robotgräsklippare och åkgräsklippare. Gågräsklipparen kan vara handdriven, eldriven eller bensindriven. Om du har en mindre tomt och normal kondition räcker det oftast med en handgräsklippare. Större tomt kanske kräver en el- eller bensindriven gräsklippare. Är tomten någorlunda slät kan du använda en robotgräsklippare. För riktigt stora ytor kanske du väljer en åkgräsklippare.

Om du väljer en bensindriven gräsklippare så kan det vara en idé att köpa en självgående, alltså att du inte behöver skjuta på den med någon större kraft. Att ha en uppsamlare kan också vara bra om du inte älskar att kratta.

Robotgräsklippare

Idag blir det allt populärare med robotgräsklippare. Här kommer några råd och tips om robotgräsklippare:

  • Välj rätt storlek. Storleken på robotklipparen beror på storleken på din gräsmatta.
  • Tänk på att du måste lägga ut begränsningskabel runt ytorna som ska klippas och att du måste montera laddstationen.
  • Många tänker att det är bekvämt med en robotgräsklippare om man är bortrest mycket under sommaren och det stämmer ju. Men be någon granne eller bekant titta till gräsklipparen då och då. Ibland kör denna fast eller stannar där det inte är tänkt.