Hemstäd i Borås

Efter att ha städat och röjt efter familjen i många långa år fick jag helt plötsligt nog. Jag gick i strejk och bestämde mig för att inte städa själv längre. Efter diskussioner inom familjen kom vi fram till att vi skulle leja bort städningen till ett företag som sysslade med hemstäd i Borås.

Nu har vi en städfirma som kommer varannan vecka och städar huset ordentligt. Dessutom anlitar vi firman för fönsterputsning två gånger om året.

Hur funkar det nu då?

Jo, var och en i familjen håller reda på sina egna prylar och röjer upp efter sig. Och det fungerar förvånansvärt bra. Jag trodde att det skulle bli en massa tjat på ungdomarna, men de fattade visst galoppen när jag gick i strejk. Så småningom förstod de allavaret, så nu städar vi alltid tillsammans en dag i veckan. Jag dammar, min man tar toaletterna och barnen dammsuger.

Veckan då städfirman kommer så håller vi bara ordning på våra prylar. Det gäller också för ungarna att det inte ligger massa prylar framme i deras rum, varken på byrån, skrivbordet eller på golvet. För om det inte är uppröjt så städar inte hon som kommer till oss.

Hemstäd i Borås och RUT-avdrag

Som tur är kan man dra av städkostnaden med RUT-avdraget. Då kostar det oss inte så mycket utan vi har gott och väl råd med denna tjänst.

För våran familj har detta varit guld värt. Istället för en sur tjatig morsa har de fått en skön mamma som skrattar mycket och har ork och lust att göra roliga saker istället. Barnen har faktiskt tagit större ansvar för sina egna rum och sina egna prylar. De är väl medvetna om att deras rum inte blir städade ordentligt om de inte har röjt undan alla prylar. Min man har alltid ”hjälpt till”, men det är jag som haft övergripande ansvaret. Nu har han ansvar för badrum och toa och det har gjort att jag inte behöver tänka på det alls längre.

Jag är nöjd!!!