Solpaneler i Östersund

Solpaneler blir mer och mer viktigt nu när vi har den här omställningen för klimatet i Sverige. Men dessvärre har också priserna på solpaneler ökat extremt mycket så jag vet att på vissa ställen i Sverige är det ökning på priset med det dubbla. Helt sjukt om du frågar mig och säkert flera andra. I takt med att allt annat blir dyrare blir också det du behöver för att sänka dina nuvarande kostnader också extremt mycket dyrare. Själv köpte jag solpaneler i Östersund till ett pris som var ungefär 40% dyrare än för ett par år sedan när jag först funderade på att installera solpaneler, men nu var jag i princip tvungen att köpa solceller.

Dyra solpaneler

Jag har varit väldigt kluven till solpaneler just för att när du väl har nytta av dom kanske det inte är någon sol, som under vintern. Kanske har vi inte mindre sol i Östersund än på många andra ställen i Sverige men vi har väldigt mycket kallare här upp än i södra Sverige. När det är som kallast behöver vi elen som mest, det är ju rätt logiskt. Så jag vet inte hur lönsamt det blir med solceller samt hur mycket det kostar att lagra energin från solpanelerna kontra sälja den vidare till dagspriset. Men ofta är det så att om det är en bra dag då du får in mycket energi så är det ofta likadant på fler ställen och då sänks priset för det du säljer vidare.

Solpaneler som stjäls

En annan sak jag har blivit orolig för nu när elpriserna gått upp extremt mycket så många har svårt att kunna betala för uppvärmningen av sina bostäder, är att när något blir extremt så ökar brottsligheten i samma takt. Nu har jag hört för första gången att det har stulits solpaneler till ett värde av 600000 kronor, och då blir jag rädd.