Kan tilläggsisolering med lösull vara lösningen på kaoset med elpriser?

Jag gissar att jag inte är ensam om att hamnat i ett ekonomiskt kaos på grund av de hysteriska elpriserna. Visst fattar jag att det kan variera, men med räkningar som är 2 eller 3 gånger så dyra som vanligt, det gör det svårt för min ekonomi. Den absolut största boven i mitt drama är uppvärmningen. Har ett litet hus jag trivs bra i och hoppas bo i under många fler år, men det kanske måste till en förändring, jag får nog helt enkelt kolla på isoleringen. Och då tycker jag att tilläggsisolering med lösull verkar att vara ett bra alternativ. Nu skall jag bara ringa och be dem komma hit och ge mig en offert.

Överkomlig investering med bra resultat

Jag har länge gått och funderat på att tapetsera om det mesta av huset, så nu får det bli två flugor i ett. Kommer att ta bort innerväggarna och regla upp ordentligt med vertikala regler. Sedan fäster proffs isolerarna tät plast över dessa regler och fickorna som blir fylls upp med lösull. Det blir inga skarvar eller missade områden utan jämt och fint. Det låter ju otroligt enkelt och det är det ju faktiskt med. Fyll alla ”tomrum” med lösull. Sedan på med nya innerväggar och nya tapeter och förhoppningar om en ekonomi som går ihop sig. Jag tycker att golvet och taket känns hyfsat okej, men om jag vinner på tipset så är chansen rätt bra att jag tilläggsisolerar dem också.

Funkar lika bra på nytt som på renovering

Om detta faller väl ut så kommer jag att göra slag i saken på mina tankar om ett Attefalls hus. Med rejält täta väggar och en liten vedkamin kommer jag att få världens mysigaste gästhus. Eller så får dottern flytta dit.