Hissar

Hissen går inte ända upp! Det roliga skämtet har ni väl hört, eller ja det är väl ganska gammalt vid det här laget. Det brukar man ju säga om en person som är lite ”trögfattad”. Men om vi pratar om riktiga hissar så är det ju väldigt viktigt att dom faktiskt går ända upp. Ingen vill väl försöka ta sig ur en hiss halvvägs upp, eller ännu värre, halvvägs mellan två våningsplan. Jag har haft turen att aldrig behövt ”sitta fast” i en hiss någon gång, och även om jag arbetar med hissar varje dag så är det något klaustrofobiskt med hissar som jag nog aldrig kommer över. Jag är glad om det aldrig kommer att hända mig för jag vet inte hur jag skulle reagera.

Reparera hissar

Jag har numera arbetat med att serva och reparera hissar i snart 20 år så jag har sett i princip det som går att se när det gäller olika hissar och har många gånger varit med om hissar som inte ”går ända upp”. Ja ni förstår kanske att det är vårat internskämt som vi drar några gånger i veckan. Jag kör runt med servicebilen och ser till att alla hissar är väl fungerande hos våra kunder, i bilen finns i princip allt som behövs för att kunna reparera och serva en hiss.

Nödlarm från hiss

Vi har jour även under natten för att kunna rycka ut i fall det faktiskt är någon stackars människa som har fastnat halvvägs upp. Ingen vill sitta fast i en hiss i onödan så vi ser till att alltid kunna rycka ut snabbt om vi får ett nödlarm. Varje hiss kan identifieras så att vi kan se exakt från vilken hiss nödlarmet kommer ifrån, då är det lite som brandkåren, kasta sig in i servicebilen och ge sig iväg till adressen så fort som möjligt.