Hemstädning i Linköping och Jönköping

Att få hjälp med hemstädning borde vara en mänsklig rättighet så att vi kan upprätthålla en hög arbetsnärvaro och hindras från att brännas ut. För det mesta är detta en kvinnlig fråga, det är väl därför som det inte alla redan är en rättighet. Tack och lov så har vi i alla fall RUT-avdraget som gör att det blir ett mer förmånligt pris att beställa hemstädning. Jag har själv arbetat med hemstädning i Linköping och Jönköping en gång i tiden, det var före RUT-avdragets tid och då var det nästan bara hemstädning hos förmögna familjer som kanske inte direkt var trötta av att arbeta utan helt enkelt bara tyckte det var skönt att slippa städa sitt hus själva.

Hemstädning med RUT

Att beställa hemstädning i Linköping och Jönköping blir inte så kostsam längre då vi har möjligheten att få RUT-avdrag för tjänsten. Att nyttja ett RUT-avdrag för hemstädning innebär att du får dra av 50 % av städföretagets arbetskostnader. Detta gör det förmånligt för alla som vill eller måste ha hjälp med hemstädning någon gång i veckan eller per månad. Pensionärer och funktionshindrade är de som får ut mest av detta då dom helt enkelt är tvingade att boka hemstädning ifall dom inte är kapabla att fixa städningen själva. Även stressade barnfamiljer borde testa hemstädning men det är inte riktigt dom som tillhör målgruppen konstigt nog.

Hur funkar hemstädning med RUT?

Egentligen är det så kallade RUT-avdraget ett skatteavdrag som används för att minska kostnaderna för hushållsarbete i hemmet, som till exempel hemstädning. Det avdraget som görs för hemstädning får uppgå till max 75 000 kronor per år och gäller för flyttstädning, hemstädning och andra städtjänster som inte innebär användning av några specialmaskiner (det kan vara bra att veta). Till och med enklare trädgårdsarbete på den egna tomten kan du få göra avdrag för. Ta reda på först vad det är du vill dra av innan du anlitar någon.